Ιστορία των Κέντρων Ξένων Γλωσσών Μπαλλή-Βασάλου

Η Διευθύντρια, Κυρία Μπαλλή-Βασάλου ολοκλήρωσε τις σπουδές τις στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο) ως πτυχιούχος στα τμήματα Αγγλικής και Γαλλικής Φιλολογίας. Στην συνέχεια φοίτησε στο Λονδίνο και  στο Παρίσι σε Μεταπτυχιακές Σπουδές με ειδίκευση πάνω στην Γλώσσα και στην Διδασκαλία.

Με την επιστροφή της στην Ελλάδα διορίστηκε σε Γυμνάσιο και φροντιστήριο Ξένων Γλωσσών. Εκεί δοκίμασε τις ικανοτητές της, την σχέση της με τα παιδιά και είδε οτι τα αποτελέσματα των προσπαθείων της ήταν άριστα.

Έτσι το 1975 ανοίγει το πρώτο Κέντρο Ξένων Γλωσσών στο Αιγάλεω, το οποίο γρήγορα απέκτησε την φήμη του καλού φροντιστηρίου για την ποιότητα της Διδασκαλίας και τις επιτυχίες των σπουδαστών του.

Το 2000 ανοίγει το δεύτερο Κέντρο Ξένων Γλωσσών στο Μοσχάτο και το 2010 ανοίγει η Σχολή Πληροφορικής Computer Master .
Όλα μας τα κέντρα είναι ιδιόκτητα με σωστή διαρρύθμιση, μοντέρνο design και άριστη λειτουργικότητα και τεχνολογικό εξοπλισμό.

Το Δεκέμβριο του 2004 οι σχολές μας γίνονται επίσημα εξεταστικά κέντρα των Εξετάσεων της Αγγλικής Γλώσσας του Πανεπιστημίου του Cambridge.

Το Σεπτέμβριο του 2008 γίνεται ένα ακόμα βήμα προόδου της εκμάθησης των Γλωσσών με την εφαρμογή των νέων τεχνολογιών που χρησιμοποιούνται στην διδασκαλία όπως τους Διαδραστικούς Πίνακες (Interactive White Board).

Απολογισμός
Όλα μας τα κέντρα απέκτησαν την φήμη ως τα πιο αξιόπιστα Κέντρα Ξένων Γλωσσών όπου επιτυχάνονται ο σκοπός και οι στόχοι των σπουδαστών μας: Παιδιών, Εφήβων και Ενηλίκων.

  • Πάνω από 2000 χιλιάδες απόφοιτοι μας  είναι κάτοχοι των πτυχίων Αγγλικών: Lower-B2 (Cambridge, Michigan, ESB).
  • Πάνω από 500 απόφοιτοι είναι κάτοχοι του πτυχίου Proficiency-C2 (Cambridge, Michigan).

  • Πάνω απο 1000 είναι οι κάτοχοι των Γαλλικών πτυχίων Delf, Dalf και των Γερμανικών B1, B2, C1, C2.